Babymassage

De cursus babymassage is vooral een leuke, ontspannende bezigheid, zowel voor de ouder/verzorger als voor de baby zelf en kan door iedereen gemakkelijk geleerd worden. Je hebt er geen speciale voorkennis voor nodig.

Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen jou en je baby versterkt wordt en dat je leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen. De bedoeling van de cursus is dat je kennis krijgt van de ontwikkeling van je baby, zijn lichaamstaal en het masseren. Het is natuurlijk ook heel gezellig om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en nieuwe contacten te leggen.

 

De cursus:

De cursus wordt in groepsverband en individueel gegeven. Voor meer info zie: cursusinformatie

 

Enkele positieve effecten kunnen zijn

  • Babymassage is heerlijk ontspannend voor ouder en kind.
  • Babymassage kan helpen bij krampjes, verstopping en andere ongemakken.
  • Babymassage stimuleert de zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling van het kind (hierdoor kan het extra waardevol zijn voor bijvoorbeeld te vroeg geboren kindjes of kindjes met een handicap).
  • Babymassage verdiept de band tussen ouder en kind.
  • Babymassage kan de ouders meer zelfvertrouwen geven omdat ze de lichaamstaal van hun kindje beter gaan begrijpen en intuïtief (meer) gaan aanvoelen wat hun kindje nodig heeft.

 

Oorsprong Shantala babymassage:

Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging van baby’s. De Franse arts Frederick Leboyer, bekend van zijn baanbrekend werk in de verloskunde en kindvriendelijke bevallingen, kwam in India in contact met moeder Shantala die haar kind masseerde. Zij deed dit zoals zij dat geleerd had van haar moeder. Hij werd enthousiast en was van mening dat ouders in West-Europa, naast alle hygiënische verworvenheden en hectiek van de moderne tijd, hun kinderen ook deze warmte en geborgenheid zouden moeten geven. Dit zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen. Zo bracht hij de Shantala babymassage naar de Europese landen.

 

Inschrijven Babymassage

Ga naar het inschrijf formulier

Agenda

Agenda Babymassage

(Kan je een les niet? Vraag naar een inhaalmogelijkheid)

BABYMASSAGE MAANDAG
10 April 2017: Tijd 09.30 uur
(3 plaatsen vrij)

BABYMASSAGE WOENSDAG:
12 April 2017 : Tijd: 09.30 uur
(alle plaatsen vrij)

BABYMASSAGE VRIJDAG:
14 April 2017, Tijd 09.30 uur
(4 plaatsen vrij)

BABYMASSAGE DONDERDAG:
11 Mei 2017: Tijd 09.30 uur
(alle plaatsen vrij)

Tijden Babyzwemmen

Babyzwemmen woensdag - aanvang : 16:50 uur

Babyzwemmen woensdag - aanvang : 17:25 uur

Babyzwemmen woensdag - aanvang : 18:00 uur

 

Agenda Babytaal

Workshop Dunstan Babytaal!
Op dit moment zijn er geen vaste data bekend.
Bel me op dan spreken we een dag/tijd af.
Meld je nu aan op : 06-13806345


           

Babymassage

Samen met je kindje genieten. Via de shantala massage methode, bouw je een bijzondere band op met je baby. Het helpt ook bij darmkrampjes en het kalmeren van huilbaby's.

lees meer...

Babyzwemmen

Spetter spet, samen maak je pret. Wat is er nu leuker dan samen met je kindje plezier te maken in het water. Maak je kleintje vertrouwd met water en stimuleer de ontwikkeling.

lees meer...

Babytaal

Herken het huiltje. Wist je dat baby's konden praten? Met hun huiltjes en kreetjes proberen ze je wat duidelijk te maken. Leer je kindje beter te begrijpen met de cursus babytaal.

lees meer...

Begeleiding

Babypraktijk Ilse biedt persoonlijke begeleiding. Zowel voor professionals als bij mensen thuis. Kun je advies gebruiken, of wil je meer vakkennis? Dan kom ik je helpen.

lees meer...

Onze dochter genoot van de massages en ik gebruik ze nu nog. Daarnaast geniet ze iedere week van het baby/peuter zwemmen. Echt geweldig!!!!

Evelyne van der Helm

mama

Super gave cursus babymassage. Nu, 8 jaar later, gebruik ik nog steeds de cd en de technieken bij onze dochter. En Ilse is een kanjer!

Patricia Jaspers - Jansen

mama

Ja, ik wil graag meer weten...

contact