Workshop Dunstan Babytaal

 

Babytaal, hoezo??babytaal-beeld-tekstwolkjes

Babytaal, babygeluidjes, babyhuiltjes…… Het maakt niet uit hoe je het noemt, maar je baby maakt vanaf dag 1 via specifieke geluiden en lichaamstaal kenbaar dat het bepaalde behoeftes heeft. Dat dat niet bewust gebeurd, mag duidelijk zijn, evenals het feit dat het van groot belang is dat je als ouder deze “taal” snel leert te begrijpen.
Je kindje is namelijk nog geheel van jou afhankelijk voor het vervullen van zijn behoeftes. En hoe anders kan het duidelijk maken dat hij honger heeft of moe is. Of dat hij het koud of juist  te warm heeft of graag van die vieze luier verlost wil worden.
En jij als zijn ouder wilt hem natuurlijk graag helpen als hij zo hard huilt, maar wist je nu maar hoe!

Wat je kindje nodig heeft is niet altijd zo gemakkelijk te herkennen en vraagt tijd en oefening. Bovendien kan het soms tot heel wat onzekerheid en frustratie leiden. Langzamerhand zul je echter merken dat je dat je baby op verschillende manieren kan huilen en ook wat dat betekent.  Het herkennen van de huiltjes en bijbehorende behoeftes geeft  je als ouder zelfvertrouwen en maakt het mogelijk beteren sneller in te spelen op wat je kindje nodig heeft. De workshop Dunstan babytaal kan je daarbij nog extra helpen.
Dunstan babytaal is een methode waarmee je  vijf belangrijke huiltjes van je baby leert herkennen, zodat je snel weet wat je kind nodig heeft en hier op in kunt gaan.  Omdat het geen aangeleerde “taal” is, maar geluiden die ontstaan vanuit lichaamsreflexen behorend bij de behoefte van dat moment, zijn er duidelijke kenmerken in de verschillende huiltjes die voor alle baby’s in de eerste 3 tot 4 maanden hetzelfde zijn. Dat maakt ook dat je ze als ouders dus gewoon kunt leren herkennen. Zo gaat honger bijvoorbeeld gepaard met een zuigreflex, hetgeen een andere geluid teweeg brengt, dan bijvoorbeeld de gaapreflex bij behoefte aan slaap.

Dit zijn de geluiden die ook jou baby maakt.

1. Neh= honger

2. owh= moe

3. Eh= boertje

4. Eairh=buikkrampje

5. Heh=oncomfortabel gevoel

Het herkennen van de huiltjes geeft  zelfvertrouwen en kalmte in de omgang met je kindje en je kunt de stress van aanhoudend en onbedaarlijk huilen daarmee voorkomen. Als je samen met je partner de methode gebruikt maakt dat het bovendien makkelijker op één lijn te komen als het gaat om wat je denkt dat je kindje nodig heeft als het huilt.
Uiteraard zijn er nog andere redenen dan bovengenoemd, voor je baby om te huilen. Een baby heeft huilen bijvoorbeeld soms ook nodig om stress te ontladen, indrukken te verwerken of gewoon wanneer het behoefte heeft aandacht of lichaamscontact. En natuurlijk moet je bij aanhoudend huilen ook ziekte of pijn zeker uit (laten) sluiten . Wanneer je echter de meest voorkomende huiltjes herkent, wordt het vanzelf makkelijker om te ontdekken wanneer je kindje om een andere reden huilt.
Je kan de workshop volgen in een of twee lessen. Bij 2 lessen leer je de eerste les de eerste 3 geluiden en hun specifieke kenmerken en in de tweede les herhalen we dit en gaan we samen kijken wat jullie kunnen herkennen bij je eigen baby en leer je geluid nummer 4 en 5. Wil je de workshop in 1 avond volgen dan kan dit ook en bestaat de workshop uit 1 les van 2 uur waar alles besproken wordt

Resultaten onderzoek Dunstan babytaal:

Na onderzoek ervaarden 90% van de ouders:
Minder huilen, Minder stress, Meer slaap, Betere band, Rustige routine, Meer zelfvertrouwen.

Iedere pasgeboren baby communiceert vanaf geboorte tot drie maanden oud met vijf hele specifieke geluiden die ieder een hele specifieke betekenis hebben. Een geluid voor honger, moe, boertje, darmkramp en ongemak.
Deze geluiden komen voort uit lichamelijke reflexen en zijn onafhankelijk van de taal die de ouders spreken. Dunstan Babytaal is internationaal. Het is een natuurlijke manier van iedere baby om zijn of haar lichamelijke behoeften duidelijk te maken. Als ouder zal je in staat zijn om de geluiden en huiltjes van je baby juist te interpreteren en snel en effectief op zijn of haar behoeften in te gaan.
Goed in kunnen schatten wat de behoeften zijn van je baby en daarnaar kunnen handelen verstevigd de band met je kindje, en neemt veel van de druk en stress weg die veel ouders voelen in de eerste fase van hun ouderschap.

De 3 meest gestelde vragen

1. gebruiken baby’s een echte taal

Baby’s gebruiken geluiden en gebaren om hun basisbehoeften te uiten. Deze geluiden zijn niet willekeurig. Ze worden veroorzaakt doordat hun lichaam reageert op een fysieke behoefte. Als aan deze behoeften niet voldaan wordt of ze worden niet juist geïnterpreteerd, dan worden de huiltjes harder en raken ze van streek. Deze geluiden of ‘woorden’ vormen de basis van wat wij Dunstan Babytaal hebben genoemd.

2. Is dunstan Babytaal moeilijk te leren?

Helemaal niet. Het is niet zoals het leren van een buitenlandse taal. Vanaf het moment dat je echt gaat luisteren en bekend raakt met de geluiden die je baby maakt, zal je ze gaan begrijpen. Dunstan Babytaal helpt je om te weten waarnaar je moet luisteren in de geluidjes en huiltjes die je baby maakt, zodat je kan bepalen wat je baby nodig heeft en daarop adequaat kan reageren.

3. Helpt deze methode mijn baby beter te slapen?

Wanneer je kindje blij en tevreden is zal je merken dat hij of zij ook beter zal slapen. Het is veel makkelijker om een vermoeide baby te helpen met in slaap komen dan een kindje dat eigenlijk nog wakker is of juist oververmoeid. Wanneer je het geluidje voor ‘moe’ herkend en daarop reageert, zal je merken dat het gemakkelijker wordt om het in slaap te helpen. Het wordt daardoor ook makkelijker om een slaap/waakritme te creëren dat goed is afgestemd op de behoeften van je baby.

De cursus:

De workshop kan in groepsverband gevolgd worden als ook individueel. Er zijn 2 verschillende cursussen. De workshop voor zwangeren ter voorbereiding op het ouderschap is 1 avond waarin de gehele workshop plaatsvind. De workshop voor ouders met al een kindje is in 2-en gehakt om ouders de mogelijkheid te geven tijdens de tweede les eventuele vragen m.b.t. hun kindje te kunnen stellen. Tijdens de eerste bijeenkomst komen de eerste 3 woordjes (Honger, Moe en boertje) aan bod. Tijdens de tweede bijeenkomst kunnen de ervaringen verteld worden en worden de laatste 2 woordjes (Buikkrampje en Oncomfortabel gevoel) besproken.

Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact op.

Meer info: zie cursusinformatie.

 

 

Inschrijven Babytaal

Ga naar het inschrijf formulier

Agenda

Agenda Babymassage

(Kan je een les niet? Vraag naar een inhaalmogelijkheid)

BABYMASSAGE MAANDAG
10 April 2017: Tijd 09.30 uur
(3 plaatsen vrij)

BABYMASSAGE WOENSDAG:
12 April 2017 : Tijd: 09.30 uur
(alle plaatsen vrij)

BABYMASSAGE VRIJDAG:
14 April 2017, Tijd 09.30 uur
(4 plaatsen vrij)

BABYMASSAGE DONDERDAG:
11 Mei 2017: Tijd 09.30 uur
(alle plaatsen vrij)

Tijden Babyzwemmen

Babyzwemmen woensdag - aanvang : 16:50 uur

Babyzwemmen woensdag - aanvang : 17:25 uur

Babyzwemmen woensdag - aanvang : 18:00 uur

 

Agenda Babytaal

Workshop Dunstan Babytaal!
Op dit moment zijn er geen vaste data bekend.
Bel me op dan spreken we een dag/tijd af.
Meld je nu aan op : 06-13806345


           

Babymassage

Samen met je kindje genieten. Via de shantala massage methode, bouw je een bijzondere band op met je baby. Het helpt ook bij darmkrampjes en het kalmeren van huilbaby's.

lees meer...

Babyzwemmen

Spetter spet, samen maak je pret. Wat is er nu leuker dan samen met je kindje plezier te maken in het water. Maak je kleintje vertrouwd met water en stimuleer de ontwikkeling.

lees meer...

Babytaal

Herken het huiltje. Wist je dat baby's konden praten? Met hun huiltjes en kreetjes proberen ze je wat duidelijk te maken. Leer je kindje beter te begrijpen met de cursus babytaal.

lees meer...

Begeleiding

Babypraktijk Ilse biedt persoonlijke begeleiding. Zowel voor professionals als bij mensen thuis. Kun je advies gebruiken, of wil je meer vakkennis? Dan kom ik je helpen.

lees meer...

Onze dochter genoot van de massages en ik gebruik ze nu nog. Daarnaast geniet ze iedere week van het baby/peuter zwemmen. Echt geweldig!!!!

Evelyne van der Helm

mama

Super gave cursus babymassage. Nu, 8 jaar later, gebruik ik nog steeds de cd en de technieken bij onze dochter. En Ilse is een kanjer!

Patricia Jaspers - Jansen

mama

Ja, ik wil graag meer weten...

contact