Babytaal : De enige handleiding voor je baby

Wist je dat baby’s via hun geluiden communiceren wat hun behoefte is? Als je deze leert herkennen kun je daar passend op reageren. Hiermee voorkom je ontroostbare, vermoeide of overprikkelde kindjes. Baby gelukkig, jullie gelukkig! Dat wil je toch ook!

Babytaal, hoezo?

Babytaal, babygeluidjes, babyhuiltjes…… Het maakt niet uit hoe je het noemt, maar je baby maakt al vanaf dag 1 via specifieke geluiden en lichaamstaal kenbaar welke behoeftes het heeft. Dat dat niet bewust gebeurd, mag duidelijk zijn. Maar je snapt dat het handig is dat je als ouder deze “taal” snel leert te begrijpen.

 

Handleiding voor je Baby.

Wat wil mijn Baby zeggen?

Dat is een vraag waar de meeste ouders mee stoeien. Wat zou het toch fijn zijn om te weten waarom je baby huilt? Hoe anders kan het duidelijk maken dat hij honger heeft of moe is. Of dat hij het koud of juist  te warm heeft of graag van die vieze luier verlost wil worden. En jij als zijn ouder wilt hem natuurlijk graag helpen als hij zo hard huilt, maar wist je nu maar hoe!

Workshop Babytaal incl videobegeleiding

Het is te leren, ECHT waar!

Alle baby’s over heel de wereld maken maar 5 geluiden om duidelijk te maken wat er aan de hand is. De workshop Babytaal is bij uitstek de beste manier om dit te leren. In 1,5 uur leer ik je deze 5 geluidjes herkennen maar nog belangrijker ook wat zijn/haar lichaamstaal daarbij aangeeft. Want dat deze 2 samenwerken daar kom je dan wel achter. 

 

Uit onderzoek blijkt, na de cursus ervaren 90% van de ouders:
Minder huilen, Minder stress, Meer slaap, Betere band, Rustige routine en Meer zelfvertrouwen!!!

 

Voor wie? 

Voor Vaders en Moeders! De workshop kan je volgen ter voorbereiding op je kindje of ouders met baby’s vanaf de geboorte. De cursus is ook met name interessant voor vaders omdat dit ze handvatten geeft m.b.t. de verzorging van de baby.

Het komt regelmatig voor dat ouders er tijdens de eerste maanden achter komen dat ze wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Het is soms lastig om te begrijpen wat voor signalen je kleintje nu geeft. Daarom wordt deze cursus dan ook vaak samen door beide ouders gevolgd.

Tarieven Babytaal

 

€35,- groepsworkshop Min 5 personen
€45,- groepsworkshop Max 5 personen
€75,- voor de individuele cursus in mijn praktijk.

Thuisbezoek 15 euro meerkosten + reiskosten (km x 0,25 euro).

Er worden geen reiskosten berekend binnen Veldhoven

De cursus bestaat uit 1 bijeenkomst en duurt tussen de 1,5 -2 uur en is inclusief cursusinformatie en koffie en thee met iets lekkers.

 

Inhoud workshop Babytaal:

  • Kennismaking
  • Verhaal van Priscilla Dunstan
  • De 5 woorden (moe, honger, boertje, buikkrampje en oncomfortabel gevoel)
  • Het leren herkennen van de geluiden (woorden)
  • Moeheidsverschijnselen. Hoe krijg je je baby het beste in slaap?
  • Wat te doen bij darmkrampjes
  • Bijhouden Babydagboek

Het wordt aangeraden om de app op je telefoon te downloaden.

 

Wanneer?

1x per week bij verschillende locaties in Veldhoven, Eindhoven en Binnenkort ook in Valkenswaard. Het start altijd om 19:00 uur zodat (toekomstige) papa’s makkelijk mee kunnen komen. na het werk. Liever Individueel? Bel me op, dan maken we samen een afspraak.

De Dunstan Methode

Meer weten over de dunstan methode? Kijk eens op www.babytaal.nl. Daar staat alles uitgelegd over de dunstan Babytaal. Ik ben gecertificeerd als Babytaaltrainster en sta als docent Babytaal ook op deze site vermeld.

De vijf huiltjes

Dit zijn de geluiden die ook jouw baby maakt.

1. Neh= honger

2. owh= moe

3. Eh= boertje

4. Eairh=buikkrampje

5. Heh=oncomfortabel gevoel

Het herkennen van de huiltjes geeft  zelfvertrouwen en kalmte in de omgang met je kindje en je kunt de stress van aanhoudend en onbedaarlijk huilen daarmee voorkomen. Als je samen met je partner de methode gebruikt maakt dat het bovendien makkelijker op één lijn te komen als het gaat om wat je denkt dat je kindje nodig heeft als het huilt.

Inschrijven Babytaal

Agenda

WORKSHOP  BABYTAAL

De kosten van de workshop zijn afhankelijk van de groepsgrootte.

De kosten variëren tussen de €35 en de €45 per workshop van 1,5-2 uur. 

De workshops worden momenteel aangeboden bij Babypraktijk Ilse, Verloskundigepraktijk PUUR in Veldhoven en PVG in St. Hubert

Ga naar de beschikbare data voor jouw Babytaal workshop.

Hoi, ik ben Ilse. Ik vind het heerlijk om ouders en kind dichter bij elkaar te brengen. Ik ontmoet je graag tijdens één van mijn cursussen!

Lees meer over Ilse

Babymassage

Samen met je kindje genieten. Via de shantala massage methode, bouw je een bijzondere band op met je baby. Het helpt ook bij darmkrampjes en het kalmeren van huilbaby's.

lees meer...

Babyzwemmen

Spetter spet, samen maak je pret. Wat is er nu leuker dan samen met je kindje plezier te maken in het water. Maak je kleintje vertrouwd met water en stimuleer de ontwikkeling.

lees meer...

Babytaal

Herken het huiltje. Wist je dat baby's konden praten? Met hun huiltjes en kreetjes proberen ze je wat duidelijk te maken. Leer je kindje beter te begrijpen met de cursus babytaal.

lees meer...

Begeleiding

Babypraktijk Ilse biedt persoonlijke begeleiding. Zowel voor professionals als bij je thuis. Kun je advies gebruiken? Wil je je kindje beter kunnen snappen en helpen? Ik kom langs!

lees meer...

We begrijpen ons kindje nu nog veel beter

 

Ben nu bezig met de babymassage cursus en die is geweldig!

Niet alleen masseren, maar ook heel veel nuttige tips en informatie over van alles wat er bij een baby komt kijken.

Ook de babytaal workshop gedaan puur uit nieuwsgierigheid, niet vanwege huil problemen oid. Toch heeft het veel teweeg gebracht.

We begrijpen haar nu nog veel beter waardoor we een meisje hebben wat nu heel goed slaapt, eet en contact maakt.

Ben je onzeker of wil je gewoon meer weten hierover ga dan echt naar een workshop avond!!

Silke Nijhuis

Beide cursussen zijn aanraders!

Momenteel bezig met de cursus babymassage en samen met mijn vriend naar de cursus babytaal geweest. Beide cursussen zijn aanraders!

Met de cursus babytaal zijn mijn vriend en ik veel zekerder geworden. Het verbaasde ons hoeveel ons dochtertje aangaf en opeens konden we haar ‘verstaan’.

Een echte eye-opener en het is geweldig om te kunnen zien en horen waar onze dochter op welk moment behoefte aan heeft, zodat we haar met veel zelfvertrouwen in haar behoeftes kunnen voorzien.

Het resultaat: een uitgeruste, ontspannen, vrolijke baby en vooral ook uitgeruste, zekere en vrolijke ouders!

Sylvia Gordijn

Lees nog meer ervaringen van ouders

Ja, ik wil graag meer weten...