Workshop Dunstan Babytaal

 

Babytaal, hoezo??babytaal-beeld-tekstwolkjes

Babytaal, babygeluidjes, babyhuiltjes…… Het maakt niet uit hoe je het noemt, maar je baby maakt vanaf dag 1 via specifieke geluiden en lichaamstaal kenbaar dat het bepaalde behoeftes heeft. Dat dat niet bewust gebeurd, mag duidelijk zijn, evenals het feit dat het van groot belang is dat je als ouder deze “taal” snel leert te begrijpen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Afhankelijkheid

Je kindje is namelijk nog geheel van jou afhankelijk voor het vervullen van zijn behoeftes. En hoe anders kan het duidelijk maken dat hij honger heeft of moe is. Of dat hij het koud of juist  te warm heeft of graag van die vieze luier verlost wil worden. En jij als zijn ouder wilt hem natuurlijk graag helpen als hij zo hard huilt, maar wist je nu maar hoe!

 

Bewaren

Leren begrijpen en zelfvertrouwen

Wat je kindje nodig heeft is niet altijd zo gemakkelijk te herkennen en vraagt tijd en oefening. Bovendien kan het soms tot heel wat onzekerheid en frustratie leiden. Langzamerhand zul je echter merken dat je dat je baby op verschillende manieren kan huilen en ook wat dat betekent.

Het herkennen van de huiltjes en bijbehorende behoeftes geeft  je als ouder zelfvertrouwen en maakt het mogelijk beteren sneller in te spelen op wat je kindje nodig heeft. De workshop Dunstan babytaal kan je daarbij nog extra helpen.

Bewaren

Inschrijven Babytaal

Agenda

Agenda Babymassage


Kan je een les niet komen? Vraag naar een inhaalmogelijkheid.

BABYMASSAGE VRIJDAG:
Start 29 Juni 2018 Tijd 09.30 uur
(nog 1 plaats vrij)

BABYMASSAGE MAANDAG
Start 6 Aug 2018
 Tijd 09:30 uur

BABYMASSAGE WOENSDAG:
Start 8 aug 2018 Tijd: 09.30 uur

BABYMASSAGE DONDERDAG:
Start 9 Aug 2018
 Tijd 09:30 uur

 

Tijden Babyzwemmen

Woensdag:

Groep 1: 16:50u - 17:20u (tot 1,5 jaar)
Groep 2: 17:25u - 17:55u (tot 2 jaar)
Groep 3: 18:00u - 18:30u (1,5 - 4 jaar)

Zaterdag:

Groep 1: 14:20u - 14:50u (tot 1,5 jaar)
Groep 2: 14:55u - 15:25u (tot 2 jaar)
Groep 3: 15:30u - 16:00u (1,5 - 4 jaar)

Agenda Babytaal

Workshop Dunstan Babytaal!
Op aanvraag wanneer jij kan!
Meld je nu aan op : 06-13806345

           

De Dunstan Methode

Dunstan babytaal is een methode waarmee je  vijf belangrijke huiltjes van je baby leert herkennen, zodat je snel weet wat je kind nodig heeft en hier op in kunt gaan.  Omdat het geen aangeleerde “taal” is, maar geluiden die ontstaan vanuit lichaamsreflexen behorend bij de behoefte van dat moment, zijn er duidelijke kenmerken in de verschillende huiltjes die voor alle baby’s in de eerste 3 tot 4 maanden hetzelfde zijn. Dat maakt ook dat je ze als ouders dus gewoon kunt leren herkennen. Zo gaat honger bijvoorbeeld gepaard met een zuigreflex, hetgeen een andere geluid teweeg brengt, dan bijvoorbeeld de gaapreflex bij behoefte aan slaap.

Dit zijn de geluiden die ook jou baby maakt.

1. Neh= honger

2. owh= moe

3. Eh= boertje

4. Eairh=buikkrampje

5. Heh=oncomfortabel gevoel

Het herkennen van de huiltjes geeft  zelfvertrouwen en kalmte in de omgang met je kindje en je kunt de stress van aanhoudend en onbedaarlijk huilen daarmee voorkomen. Als je samen met je partner de methode gebruikt maakt dat het bovendien makkelijker op één lijn te komen als het gaat om wat je denkt dat je kindje nodig heeft als het huilt.

Bewaren

Uitzonderingen

Uiteraard zijn er nog andere redenen dan bovengenoemd, voor je baby om te huilen. Een baby heeft huilen bijvoorbeeld soms ook nodig om stress te ontladen, indrukken te verwerken of gewoon wanneer het behoefte heeft aandacht of lichaamscontact. En natuurlijk moet je bij aanhoudend huilen ook ziekte of pijn zeker uit (laten) sluiten.

Wanneer je echter de meest voorkomende huiltjes herkent, wordt het vanzelf makkelijker om te ontdekken wanneer je kindje om een andere reden huilt.

Bewaren

Workshop opbouw

Je kan de workshop volgen in een of twee lessen. Bij 2 lessen leer je de eerste les de eerste 3 geluiden en hun specifieke kenmerken en in de tweede les herhalen we dit en gaan we samen kijken wat jullie kunnen herkennen bij je eigen baby en leer je geluid nummer 4 en 5. Wil je de workshop in 1 avond volgen dan kan dit ook en bestaat de workshop uit 1 les van 2 uur waar alles besproken wordt.

Bewaren

Resultaten onderzoek Dunstan babytaal

Na onderzoek ervaarden 90% van de ouders:
Minder huilen, Minder stress, Meer slaap, Betere band, Rustige routine en Meer zelfvertrouwen.

Iedere pasgeboren baby communiceert vanaf geboorte tot drie maanden oud met vijf hele specifieke geluiden die ieder een hele specifieke betekenis hebben. Een geluid voor honger, moe, boertje, darmkramp en ongemak.

Deze geluiden komen voort uit lichamelijke reflexen en zijn onafhankelijk van de taal die de ouders spreken. Dunstan Babytaal is internationaal. Het is een natuurlijke manier van iedere baby om zijn of haar lichamelijke behoeften duidelijk te maken. Als ouder zal je in staat zijn om de geluiden en huiltjes van je baby juist te interpreteren en snel en effectief op zijn of haar behoeften in te gaan.

Goed in kunnen schatten wat de behoeften zijn van je baby en daarnaar kunnen handelen verstevigd de band met je kindje, en neemt veel van de druk en stress weg die veel ouders voelen in de eerste fase van hun ouderschap.

Bewaren

De 3 meest gestelde vragen

1. Gebruiken baby’s een echte taal?

Baby’s gebruiken geluiden en gebaren om hun basisbehoeften te uiten. Deze geluiden zijn niet willekeurig. Ze worden veroorzaakt doordat hun lichaam reageert op een fysieke behoefte. Als aan deze behoeften niet voldaan wordt of ze worden niet juist geïnterpreteerd, dan worden de huiltjes harder en raken ze van streek. Deze geluiden of ‘woorden’ vormen de basis van wat wij Dunstan Babytaal hebben genoemd. Het is dus een combinatie van geluiden en gedrag.

2. Is dunstan Babytaal moeilijk te leren?

Helemaal niet. Het is niet zoals het leren van een buitenlandse taal. Vanaf het moment dat je echt gaat luisteren en bekend raakt met de geluiden die je baby maakt, zal je ze gaan begrijpen. Dunstan Babytaal helpt je om te weten waarnaar je moet luisteren in de geluidjes en huiltjes die je baby maakt, zodat je kan bepalen wat je baby nodig heeft en daarop adequaat kan reageren.

3. Helpt deze methode mijn baby beter te slapen?

Wanneer je kindje blij en tevreden is zal je merken dat hij of zij ook beter zal slapen. Het is veel makkelijker om een gewoon vermoeide baby te helpen met in slaap komen dan een kindje dat eigenlijk nog wakker is of juist oververmoeid. Wanneer je het geluidje voor ‘moe’ herkent en daarop reageert, zal je merken dat het gemakkelijker wordt om het in slaap te helpen. Het wordt daardoor ook makkelijker om een slaap/waakritme te creëren dat goed is afgestemd op de behoeften van je baby.

BewarenBewarenBewaren

De cursus:

De workshop kan in groepsverband gevolgd worden als ook individueel. Er zijn 2 verschillende cursussen. De workshop voor zwangeren ter voorbereiding op het ouderschap is 1 avond waarin de gehele workshop plaatsvind. De workshop voor ouders met al een kindje is in 2-en gehakt om ouders de mogelijkheid te geven tijdens de tweede les eventuele vragen m.b.t. hun kindje te kunnen stellen. Tijdens de eerste bijeenkomst komen de eerste 3 woordjes (Honger, Moe en boertje) aan bod. Tijdens de tweede bijeenkomst kunnen de ervaringen verteld worden en worden de laatste 2 woordjes (Buikkrampje en Oncomfortabel gevoel) besproken.

Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact op.

Meer info: zie cursusinformatie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Babymassage

Samen met je kindje genieten. Via de shantala massage methode, bouw je een bijzondere band op met je baby. Het helpt ook bij darmkrampjes en het kalmeren van huilbaby's.

lees meer...

Babyzwemmen

Spetter spet, samen maak je pret. Wat is er nu leuker dan samen met je kindje plezier te maken in het water. Maak je kleintje vertrouwd met water en stimuleer de ontwikkeling.

lees meer...

Babytaal

Herken het huiltje. Wist je dat baby's konden praten? Met hun huiltjes en kreetjes proberen ze je wat duidelijk te maken. Leer je kindje beter te begrijpen met de cursus babytaal.

lees meer...

Begeleiding

Babypraktijk Ilse biedt persoonlijke begeleiding. Zowel voor professionals als bij mensen thuis. Kun je advies gebruiken, of wil je meer vakkennis? Dan kom ik je helpen.

lees meer...

We begrijpen ons kindje nu nog veel beter

 

Ben nu bezig met de babymassage cursus en die is geweldig!

Niet alleen masseren, maar ook heel veel nuttige tips en informatie over van alles wat er bij een baby komt kijken.

Ook de babytaal workshop gedaan puur uit nieuwsgierigheid, niet vanwege huil problemen oid. Toch heeft het veel teweeg gebracht.

We begrijpen haar nu nog veel beter waardoor we een meisje hebben wat nu heel goed slaapt, eet en contact maakt.

Ben je onzeker of wil je gewoon meer weten hierover ga dan echt naar een workshop avond!!

Silke Nijhuis

8 februari 2017

Beide cursussen zijn aanraders!

Momenteel bezig met de cursus babymassage en samen met mijn vriend naar de cursus babytaal geweest. Beide cursussen zijn aanraders!

Met de cursus babytaal zijn mijn vriend en ik veel zekerder geworden. Het verbaasde ons hoeveel ons dochtertje aangaf en opeens konden we haar ‘verstaan’.

Een echte eye-opener en het is geweldig om te kunnen zien en horen waar onze dochter op welk moment behoefte aan heeft, zodat we haar met veel zelfvertrouwen in haar behoeftes kunnen voorzien.

Het resultaat: een uitgeruste, ontspannen, vrolijke baby en vooral ook uitgeruste, zekere en vrolijke ouders!

Sylvia Gordijn

23 januari 2017

Lees nog meer ervaringen van ouders

Ja, ik wil graag meer weten...